دستگاه تسمه کش بادی با کاربری آسان و طراحی قوی که دارد یکی از محصولات پرکاربرد در صنعت محسوب میشود؛ اما هر دستگاهی برای عملکرد بهتر میبایست بهینهسازی شود. با رعایت یک سری نکات ساده شرایط برای بهینهسازی عملکرد این دستگاهها فراهم خواهد شد.
انتخاب کمپرسور باد مناسب برای دستگاه تسمه کش بادی
دستگاه تسمه کش بادی همانطور که از نامش مشخص است بهواسطه باد عمل میکند؛ بنابراین نوع کمپرسور باد برای این دستگاه اهمیت زیادی دارد. یک پیشنهاد عالی، استفاده از کمپرسور باد با مخزن حداقل 100 لیتر است. البته میبایست فشار باد نیز بهصورت پیوسته بررسی شود. فشار باد 5.5 بار نیز سبب عملکرد بهتر تسمه کش میشود.
به اتصالات تسمه کش بادی دقت کنید!
برای عملکرد بهتر دستگاه تسمه کش بادی، نیاز به یک سری اتصالات و شیلنگهای مخصوص است. سایز شیلنگهایی که مورد استفاده قرار میگیرد میبایست بررسی شود. معمولاً شلنگ با سایز 10 میلیمتر پیشنهاد خوبی است. دقت کنید که طول اتصالات نباید بیش از حد زیاد باشد و حداکثر 10 متر برای اجرای صحیح دستگاه در نظر گرفته شده است.
سیستم مراقبت پنوماتیک
اغلب دستگاههایی که به کمک باد کار میکنند نیاز به سیستم مراقبت مخصوصی دارند. برای دستگاه تسمه کش بادی نیز واحد مراقبت در نظر گرفته شده است و این واحد میبایست دارای سیستم رطوبتگیر و روغن پاش باشد. بهاینترتیب استفاده از دستگاه در محیطهای مرطوب بدون اختلال خواهد بود.
تسمه استاندارد
برای هر یک از تسمه کشهای بادی باید تسمه مخصوص آن دستگاه، با توجه به اطلاعاتی که در کاتالوگ و توضیحات دستگاه وجود دارد انتخاب شود.
تست دستگاه تسمه کش بادی بدون تسمه ممنوع
یکی از موارد بسیار مهمی که برای عملکرد بهتر دستگاه تسمه کش بادی میبایست رعایت شود، خودداری از تست دستگاه بدون تسمه است. در صورتی که دستگاه تسمه مناسب نداشته باشد و اقدامات لازم برای تست صورت بگیرد شاهد ساییدگی و استهلاک قطعات فلزی خواهید شد.
جلوگیری از ورود شی خارجی به دستگاه
دقت داشته باشید که هرگز نباید کوپلینگ اتصال به دستگاه را روی زمین رها نمایید. چه خوب است از اتصالات استاندارد مخصوص کوپلینگ دستگاه استفاده شود. به این ترتیب احتمال ورود قطعات فلزی و حتی سنگریزه به داخل دستگاه به حداقل میرسد. در صورتی که شی خارجی وارد دستگاه شود احتمال گیرپاچ کردن موتور وجود خواهد داشت.
تمیزکاری صحیح
پس از به اتمام رسیدن کار با دستگاه تسمه کش بادی نیاز است تا از فشار باد برای تمیزکاری دستگاه استفاده شود.
نحوه نگهداری صحیح از دستگاه
اگر شرایط کاری به صورتی است که برای مدت طولانی از دستگاه تسمه کش بادی استفاده نمیکنید در ابتدا میبایست عملیات تمیزکاری با فشار باد را انجام دهید. سپس میتوانید در بخش ورودی دستگاه 10 سیسی روغن بریزید. با انجام عملیات کشش و برش دیگر نیاز به تعمیر تسمه کش بادی پیدا نخواهید کرد. همینطور بهتر است تسمه کش را در محیط غیر مرطوب قرار دهید.
چککردن بخش روغن و آبگیر
در داخل دستگاه تسمه کش بادی قسمتی به اسم آبگیر وجود دارد که در آن آب جمع میشود. چه خوب است تا آب جمع شده در این بخش را تخلیه نمایید. همینطور نیاز به بررسی روغن واحد مراقبت بهصورت ماهانه است. این کار سبب میشود تا دستگاه عملکرد استاندارد خود را حفظ کند.
سرویس و تعمیر تسمه کش بادی
با رعایت یک سری اصول دیگر نیاز به تعمیر تسمه کش بادی نخواهید داشت. یک راه آسان استفاده از کلید برگشت است. پیش از اینکه دستگاه از عملیات بیرون کشیده شود میبایست از کلید برگشت استفاده کنید. این کار باعث میشود تا عمر غلتک و صفحه آجدار بیشتر شود.
در نهایت از یاد نبرید که بیشترین فشار ورودی برای دستگاه تسمه کش بادی نباید بیشتر از 6 بار باشد. روغن مورد استفاده در واحد مراقبت نیز بسیار مهم است. یک سری روغنهای مخصوص دستگاههای بادی وجود دارند که میتوانند انتخاب خوبی باشند. همینطور روغن پارافین صنعتی نیز پیشنهاد میشود و عملکرد مناسبی خواهد داشت. با نگهداری صحیح از دستگاه تسمه کش بادی، درگیر هزینههای زیاد تعمیرات نخواهید شد. قطعات تسمه کش بادی در صورت نگهداری صحیح، عملکرد استاندارد خود را حفظ میکنند؛ بنابراین با رعایت یک سری نکات بهراحتی میتوان از این دستگاه برای مدت طولانی و پروژههای مختلفی استفاده کرد. در صورت خرابی هر یک از قطعات و یا خود دستگاه تسمه کش میتوانید با کارشناسان تهران صنعت تماس بگیرید و با خرید قطعه موردنظر یا تعمیر دستگاه توسط کارشناسان تعمیر تهران صنعت مشکل تسمه کش بادی خود را حل کنید.